WordPress Hosting Taşıma Nasıl Yapılır?

WordPress Hosting Taşıma Nasıl Yapılır

WordPress Hosting Taşıma Nasıl Yapılır? Bir çok kişi için zor ve karmaşık bir işlem gibi gözükse de biz bu taşıma işlemini bir eklenti yardımı ile basit ve hızlı şekilde nasıl yapabileceğinizi bu yazımızda sizlere anlatıyor olacağız. Aynı zamanda yazımının en altında bulunan video sayesinde WordPress hosting taşıma işleminin nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.

Web site sahiplerinin genellikle hosting firmaları ile yaşadığı sorunlar sonucunda ortaya çıkan hosting taşıma işlemi aslında zor olmamakla birlikte biraz karmaşık bir işlemdir. Özellikle konuya hakim olmayan kişiler ya hata yaparsam ya tüm emeklerim boşa giderse düşüncesi ile sorun yaşadıkları firmaya resmen bağımlı durumda kalmakta veya bu işlem için tasarımcılara çok yüksek ramaklar ödemektedir.

Biz MtcYazılım olarak WordPress hosting taşıma işlemini uygun fiyatlarla yapıyor olsak ta bu işlemin nasıl yapılabileceğini de sizlere anlatmaktan çekinmiyoruz. Gelin bu işlemin en kolay halini sizlere anlatalım.

WordPress Hosting Taşıma Nasıl Yapılır?

WordPress-Hosting-Tasima-Duplicator

WordPress hosting taşıma işlemini basit bir eklenti sayesinde çok hızlıca yapacağız. Duplicator adı ile WordPress sunucularında barınan bu eklentiyi ister manuel isterseniz admin panelinden indirebilirsiniz. İlk yükleme işlemlerini adım adım anlatalım.

Duplicator Eklentisini Yükleme

  1. WordPress admin panelinize girin.
  2. Eklentilerden yeni ekle seçeneğine girin.
  3. Arama bölümüne duplicator yazın.
  4. Bu yazıyı yazdığımız zaman ilk sırada olan görseldeki ikona sahip duplicator adlı eklentiyi yükleyin.
  5. Yüklediğiniz eklentiyi etkinleştirin.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra sol tarafta bulunan menünün alt taraflarında bu eklentiyi göreceksiniz. Peki bu eklentiyi nasıl kullanabilirsiniz hemen bilgi verelim.

WordPress Hosting Taşıma Eklentisi Duplicator

Eklenti bazı durumlarda kullandığınız hosting ve yeni gececeğiniz hosting arasında uyumluluk sorunları yaşatmaktadır. Özellikle PHP sürümü ile SSL sertifikasından kaynaklanan bu sorunları ortadan kaldırmak için ilk yapılması gereken işlemlerin yeni sitenizdeki bazı ayarlamalar olduğunu unutmayın.

  • C panelinizdeki Php yöneticisinden yeni hostinginizin Php sürümünü eski hostinginizin Php sürümü ile aynı hale getirin.
  • Eski hostinginizde SSL kurulu ise yeni hostinginizin SSL kurulumunu C panel üzerindeki SSL/TSL Status sekmesinden gerçekleştirin.

Bu iki işlemi gerçekleştirdiyseniz gelelim WordPress hosting taşıma işleminin nasıl yapılacağına. Aşağıda verilen adımları eski hostinginiz üzerindeki WordPress Admin panelinden gerçekleştirin.

  1. Admin panelinizdeki sol menüden Duplicator eklentisine girin.
  2. Karşınıza çıkan ekrandan Create New butonuna tıklayın.
  3. Gelen isim değiştirme ekranına Next diyerek geçin
  4. Kısa bir süre tarama işlemi karşınıza gelecek muhtemelen tüm seçenekler yeşil işaretli olacak Build seçeneğini tıklayarak devam edin.
  5. Karşınıza gelen ekranda dosyalar oluşturulacak bir süre bekleyin.
  6. Ve dosyalarınız hazırlandı One click download seçeneğini tıklayarak hazırlanan 2 dosyayı bilgisayarınıza indirin.

Eski hosting üzerinde bulunan WordPress admin panelindeki işlemlerinizin hepsi bu kadar şimdi gelelim işin civcivli bölümüne. Buradan sonraki işlemleri yeni aldığınız hosting C paneli üzerinden gerçekleştireceksiniz.

WordPress Web Sitesini Yeni Hostinge Taşıma

WordPress-Hosting-Tasima-MySQL-Veritabani-Olusturma

İndirdiğiniz iki dosyayı ilk olarak hosting C paneline girerek public-html içerisine gönderin. Gönderim yapılırken veya hemen sonrasında bizim bir veritabanı ve veritabanı kullanıcısı oluşturmamız gerekiyor. Adım adım veri tabanı ve kullanıcı oluşturma işlemini sizlere anlatalım.

WordPress Veri Tabanı Oluşturma

  1. Cpanel üzerinden MySQL veritabanları sekmesine girin.
  2. Yeni veritabanı oluştur yazan bölüme bir isim veya her hangi bir şey yazarak veritabanını oluşturun. Biz genelde yaptığımız işlemi hatırlatıcı bir şekilde veri tabanı oluştururuz. Örnek (Wpyeni) gibi aynı ismi kullanıcı adına da veririz. Veritabanı ismini yazın ve veritanabı oluştur butonuna tıklayın. Oluşturdugunuz veritabanı adını bir yere not edin biraz so nra ihtiyacımız olacak
  3. Açılan sayfadan geri dön yazısına tıklayın
  4. Aynı ekrana geri döndünüz sayfayı az aşağıya indirin MySQL kullanıcıları Yeni kullanıcı ekle bölümüne isterseniz oluşturduğunuz veri tabanı adını yazın. Veya başka bir şey de yazabilirsiniz.
  5. Hemen altına da bir şifre belirleyin. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi de bir yere not edin.
  6. Kullanıcıyı oluştur diyerek açılan sayfadan yine geri dön yazısına tıklayın.
  7. Son işlem veri tabanı ile kullanıcıyı eşleştirmek.
  8. Yine aynı sayfaya döndünüz sayfayı yine aşağılara kaydırın ve Veritabanına kullanıcı ekle bölümüne gelin.
  9. Karşınıza iki seçenek çıkacak kullanıcı ve veritabanı adında. Bu ikisini de kendi kaydettiğiniz şekilde olmasına dikkat edin. Eğer farklı veritabanları ve kullanıcıları varsa yan taraftaki ok işaretinden kendi hazırladıklarınızı seçin ve ekle butonuna tıklayın.
  10. Karşınıza çıkan ekrandan tüm ayrıcalıklar seçeneğini işaretleyin ve değişiklikleri uygula butonuna tıklayın.

Veri tabanı oluşturma işlemimizde bu kadar. Şimdi gelelim son noktaya.

WordPress Hosting Taşıma

WordPress-Hosting-Tasima-Eklentisi-Duplicator

Makale olarak yazıldığı zaman çok karmaşık gibi gelen bu işlemle aslında oldukça basittir. Yazımızın başında da söylediğimiz gibi bu işlemin nasıl yapılacağını bir video haline getirdik ve bu videoyu makalemizin an alt tarafına ekledik. Tüm işlemleri oradan canlı canlı izleyebilirsiniz.

Şimdi son adım olan yükleme işlemlerinin de nasıl olacağını size maddeler halinde anlatalım. En başta yeni hosting içerisinde bulunan public/html içerisinde 2 tane dosya göndermiştik gelelim bunları çalıştırmaya.

  1. Tarayıcınıza https://siteadınız.com/installer.php yazın
  2. Karşınıza gelen ekranda validation seçeneğinden hepsinin yeşil olup olmadığını kontrol edin ve yeşil ise I have read seçeneğini işaretleyin ve Next butonuna tıklayın.
  3. Kısa bir dosya açılım süreci yaşayacaksınız bir kaç dakika sürebilir sabırla bekleyin.
  4. Karşınıza gelen ekran bizden biraz önce oluşturduğumuz veritabanı verilerini isteyecek.
  5. Database yazan yere veritabanı adınızı girin.
  6. User yazan yere yine oluşturduğumuz veritabanı kullanıcı adını girin.
  7. Password yasan yere ise oluşturduğunuz veritabanı kullanıcı şifresini girin ve test database butonuna tıklayın.
  8. Veri tabanı bilgilerini doğru girdiyseniz karşınıza iki tane yeşil işaret çıkacak. Veritabanı adı ve kullanıcı adının şu şekilde olduğunu unutmayın. Host giriş kullanıcı adınız_veritabanı adınız Host giriş kullanıcı adınız_veritabanı kullanıcı adınız. Örnek (mtcyazilim_murat) Eğer sorunsuz girdiyseniz yeşil butonları gördüyseniz Next diyerek devam edin.
  9. Karşınıza çıkan ekranı Next diyerek geçin.
  10. Ve karşınıza son bir ekran çıkacak eğer size bir hata vermediyse direk sitenize giriş yapabilirsiniz. Ancak bazen sayfa yapıcıları sizin aktifleştirmeniz gerekir sizi admin panelinize girmeye yönlendirir. Bu durumda admin panelinize girerek pasif olan eklentiyi aktifleştirdikten sonra siteniz sorunsuz şekilde görüntülenecektir.

WordPress hostin taşıma nasıl yapılır sorusunun net ve en basit yöntemli cevabını bu makalemizde ele aldık Eğer WordPress hosting taşıma ile ilgili sorunlarınız varsa bizlerden profesyonel yardım talep edebilirsiniz.

WordPress Hosting Taşıma Videolu Anlatım

Blog Kategorileri

Güçlü ve Etkili çözümlerimiz ile işinizi daha da büyütün.

Siz değerli müşterilerimizin beklentilerini yüksek kaliteli dijital çözümler sunarak aşıyoruz.